19 maj, 2016
Brasilianska chokladbollar

Ofta är det enklaste som är det godaste. Med tre ingredienser får du helt fantastiska små chokladbollar som smälter i munnen.
Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.
Variant på receptet utan mjölk.
Du behöver
50 g smör
1 burk, 400 ml, kondenserad mjölk
4-5 msk kakao
Strösocker till garnering
Gör så här
Smält smör i en kastrull. Häll i en burk kondenserad mjölk och kakao. Rör ordentligt och låt koka i ungefär 10 minuter tills blandningen blivit lite fastare.
Smörj en tallrik och häll ut blandningen på tallriken. Låt svalna och sedan stelna i kylen i ett par timmar.
Smörj in lite smör på händerna innan du börjar rulla bollar. Doppa chokladbollarna i socker och servera.
4 kommentarer
Ska smeten koka i 10min?
Precis. Du blandar ihop ingredienserna och kokar det under omrörning i 10 minuter.
Pingback: Brasilianska chokladbollar – vegan | Small and Sweets
Pingback: Tigertårta | Small and Sweets