1 januari, 2017
Brasilianska chokladbollar – vegan

Testade att göra våra favoriter, brasilianska chokladbollar, mjölkfria till nyårskvällen. Med några få ingredienser får du helt fantastiska små chokladbollar som smälter i munnen.
Orginalreceptet innehåller kondenserad mjölk. Så första steget blev att göra en variant av det på kokosmjölk. Och det som inte gick åt till bollar fick bli kolasås att ringla över glassen.
Fritt från gluten, mjölk, ägg, soja, nötter och mandel.
50 g mjölkfritt margarin
400 g kondenserad kokosmjölk
4 msk kakao
Strösocker till garnering
Gör så här
Smält margarinet i en kastrull. Häll i kondenserad kokosmjölk och kakao. Rör ordentligt och låt koka i ungefär 10 minuter tills blandningen blivit lite fastare.
Märker du att smeten liksom släpper från botten och fettet separerar – ta direkt kastrullen av plattan och kyl smeten. Fettet går att jobba in igen, det måste bara kylas lite först.
Häll ut blandningen på en tallrik. Låt svalna och sedan stelna i kylen i ett par timmar.
Rulla små bollar och doppa dem i socker.
Förvaras i kyl.
2 kommentarer
Pingback: Kondenserad kokosmjölk | Small and Sweets
Pingback: Brasilianska chokladbollar | Small and Sweets