26 augusti, 2019
Björnbärspaj

En paj. En tårta. En pannacotta. Eller kanske en cheesecake. Hm, det är svårt att döpa den här lilla goa rackarn. Det är en björnbärspannacotta med Philadelphiaost i pajskal. Men fin som en liten tårta.
Ja, ytan var tyvärr inte så fin när vi skulle servera den ? men det berodde på att dopnamnet som stått där tyvärr smält bort. Så kan det gå, när man har missat köpa hem vit choklad till garneringen…
Du behöver
Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram björnbär
200 gram philadelphiaost
Pajdeg
1 paket kolakakor (Sempers glutenfria)
75 gram smör, smält
.
Gör så här
Kör kakor och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa björnbär med stavmixer till en puré. Rör ner färskost och puré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.