HemSWEETS Bröd Bananbröd

Bananbröd

Posted in : Bröd, Frukost, Mellanmål, SMALL on by : Lollo Taggar:

Ett bröd sötat med banan och med mustiga smaker från teff- och durramjöl. 

Fritt från gluten, ägg, nötter och mandel.

2 stycken minilimpor


Du behöver

1 mogen banan

1 dl havregryn, rena

1 dl teffmjöl

1 dl durramjöl

(eller byt teff och durra mot 2 dl bovete)

1 tsk bikarbonat

(1 nypa salt)

1,25 dl turkisk yoghurt

0,5 dl mjölk


Gör så här

Mosa bananen i en bunke och blanda ner resten av ingredienserna. Rör snabbt ihop till en lös deg.

Häll degen i små miniformar för limpor (ca 10 cm långa), klädda med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 200 grader.

Låt svalna under bakduk.

Brödet blir lite smuligt så skär inte allt för tunna skivor. 

Det går även bra att göra dessa som matmuffins eller om du vill kan du dubbla satsen och göra en stor limpa i en vanlig brödform (1,5 liters).

Hoppa över saltet om ditt barn är under ett år.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *