HemSMALL Lunch & middag Bacon- och broccolipaj

Bacon- och broccolipaj

Posted in : Lunch & middag, SMALL on by : Lollo Taggar:

Paj utan ägg, gluten och laktos – går det? Absolut! I kvällens paj står det rökta baconet och Västerbottenosten för smaken. Mumma! 

Passar barn över 1 år.


Du behöver

Pajdegen

3 dl glutenfri mjölmix*

75 g smör, rumsvarmt

1 dl kesella eller turkisk yoghurt

2 msk vatten

Nypa salt


Fyllning

2 pkt tärnad bacon

1 broccoli ”huvud”

1 röd paprika 

1 dl urkärnade oliver

2 dl creme fraiche 

150 g riven Västerbottenost (1 påse)

Svartpeppar 


Gör så här

Pajdegen

Blanda mjöl, salt, smör och kesella och tillsätt sedan vattnet. Jobba ihop till en deg och låt den vila i kylen i minst 10 minuter.  

Tryck nu ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter. 


Fyllningen

Skölj grönsakerna och skär dem i ganska små bitar. 

Stek den tärnade baconen tills den börjar få lite färg. Häll i grönsakerna och låt dem fräsa med en stund.

När det har slutat vätska sig, krydda och häll i creme fraiche och ca 2/3 påse ost. 

Häll ned fyllningen i pajskalet och strö över resten av osten. 

Grädda på 225 grader i mitten av ugnen tills osten fått fin färg. 

Servera med grönsaker eller en sallad. 

* Jag använde Finax Urkraft, Durra & teff 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *